Klangterapi v. Helene Friborg

Min faglige baggrund

 

Jeg er uddannet biolog og har især arbejdet med undervisning, projektledelse og udvikling. Jeg har undervist på sygeplejerskeuddannelsen og i gymnasiet, fx i anatomi, fysiologi, biokemi, mikrobiologi, ernæring, fordøjelse og cellebiologi.

Jeg har en bred, faglig viden om kost, motion, livsstilssygdomme, angst og stress. Jeg ved en masse om sammenhængen mellem sund kost, motion, meditation og hvile og det at have en velfungerende krop, som det er rart at være i.

 

Et af mine budskaber er, at du ikke (kun) skal spise sundt og dyrke motion for at undgå sygdomme eller for at se ud på en bestemt måde. Du skal spise sundt og dyrke sjov motion, fordi det er rart og gør dig gladere. Kort sagt fordi det giver dig mere glæde og velvære i dit liv.

 

Alternativ uddannelse

 

Jeg har altid været åndeligt nysgerrig og søgende, og igennem de sidste 15 år har jeg arbejdet med min personlige og åndelige udvikling.

Foruden min uddannelse som klangterapeut er jeg uddannet NLP-Practitioner og Mentor fra ID-Academy v. Ole Vadum Dahl. Jeg har taget kurser på vækstcentret i Nr. Snede og et længere udviklingsforløb hos Sigridur Seit. Dertil kommer en række kortere kurser.

 

Fælles for disse uddannelses og kurser er, at de har indeholdt træning i meditation, nærvær (mindfulness) og bevidsthed, der er vigtige redskaber i arbejdet med at mindske fx uro, stress og angst.

Egne erfaringer

 

En af de vigtigste ting, som livet har lært mig, er, at de forskellige fysiske og psykiske lidelser vi får, kan ses som elementer i et sundt alarmsystem, der fortæller, at det er tid til at lytte til os selv.

 

Hvis du har spændinger og smerter eller uro, stress og angst, så er det et signal om, at der er en ubalance et sted i systemet, som kalder på din opmærksomhed - og omsorg. Du kan vælge at overhøre signalerne, som mange af os gør (gang på gang), måske fordi vi føler os tvunget til det af omstændighederne, men det bliver det blot værre af.

 

Det kan være uhyre udfordrende at lære, at give os selv den omsorg og de vilkår, som vi har brug for - for at kunne være i balance. Ikke desto mindre er det nødvendigt, hvis vi skal få et dejligt liv med glæde og velvære.

 

Første skridt er at du lærer dig selv at kende, forstår hvem du er og hvad du grundlæggende har behov for, for at trives. Dernæst skal du acceptere dig selv fuldt ud, og så skal du øve dig.

Det er ikke nogen let eller kortvarrig proces. Til gengæld er det noget af det mest spændende, givende og meningsfulde, du kan kaste dig ud i.

 

Copyright © All Rights Reserved ∙ Helene Friborg ∙ Rynkebjerg 8 ∙ 4760 Vordingborg ∙ Tlf. 20 76 99 42 ∙ h.friborg@gmail.com ∙ www.helenefriborg.dk