Stress

 

Mennesker, der rammes af seriøs stress, er ofte mennesker, der igennem mange år har presset sig selv, og som er rigtig dårlige til at drage omsorg for sig selv. Det er gerne mennesker, som er rigtig gode til at tage sig af andre og opfylde deres forventninger - uden hensyntagen til egne følelser og behov. Ofte er det svært for sådanne mennesker at mærke, hvad de selv har brug for. Af samme grund mærke de heller ikke, når deres egne grænser for længst er overskredet. De mærker det først, når det er for sent – når signalerne fra krop og sjæl bliver så tydelige, at de ikke kan overhøres. Eller med andre ord, når krop og energisystem er så overbelastet, at noget bryder sammen.

 

Hvis du er ramt af stress, kan du måske ikke huske. Måske er du voldsomt irriteret, og din frustration går (i højere grad end ellers) ud over din familie, venner eller kollegaer. Måske græder du (mere end du plejer). Måske får du ikke rigtig lavet noget, eller får ikke afsluttet opgaver. Måske kan du pludselig ikke finde ud af de mest simple ting, kan ikke huske almindelige ord, eller kan ikke huske, hvor du er, eller hvad vej du skal. Måske har du svært ved at falde i søvn eller sover dårligt/ligger vågen om natten. Måske udvikler du forskellige former for angst.

Stress kan vise sig på rigtig mange måder. Uanset hvordan er det meget vigtigt at tage symptomerne alvorligt. Jo længere du venter, jo længere tid tager det at finde tilbage i balance.

 

At forebygge og helbrede stress er i høj grad et arbejde, der handler om at blive bevidst om dine værdier, og om forskellige sider af din personlighed. Hvem styrer dine prioriteringer og valg? Er det den indre perfektionist, den indre slavepisker eller er det en side, der viser omsorg for dig og dine behov? At blive bevidst om dette, kan i sig selv gøre en stor forskel. Ole Vadum Dahl (se http://www.idacademy.dk) har lavet et udmærket videoklip om dette. Se http://www.youtube.com/watch?v=RX8NW2d_Eys

 

 

Klangterapi v. Helene Friborg

Copyright © All Rights Reserved ∙ Helene Friborg ∙ Rynkebjerg 8 ∙ 4760 Vordingborg ∙ Tlf. 20 76 99 42 ∙ h.friborg@gmail.com ∙ www.helenefriborg.dk